Hem

 
Sökes: En arbetsplats med smarta och roliga konsulter där jag får möjlighet att jobba med innovativ koncept- och interaktionsdesign.
 
 

Kunskapsområden som webbredaktör

 • Webbredaktionellt arbete – lång erfarenhet som webbredaktör, särskilt via plattformen WordPress.
 • Produktion av copytext – kan skriva innehåll till både webb och trycksaker. Har starkt fokus på klarspråk och begriplighet ur ett kognitivt perspektiv med avstamp i bland annat reklamgenrer, målgruppsanalys, marknadskommunikation och branschorientering.
 • Sökmotoroptimering (SEO) – bred kunskapsbas som SEO-konsult vad gäller sökmotoroptimering och sökordsoptimering, både vad gäller algoritmer och innehåll. Kan både skriva sökmotoroptimerad text, leta upp vad som behöver göras och hjälpa till med prioritering. Även van vid kompetensspridning i ämnet, kan leda workshoppar och liknande.
 • Marknadskommunikation och marknadsföring – kan skriva säljtext samt agera PR-strateg kring allt som rör kommunikation och sälj.
 • Målgrupps- och behovsanalys – kan vid behov utföra en målgrupps- och behovsanalys hos kunderna för att ta fram ett tillgängligt och användbart innehåll.
 • Trycksaksproduktion – kan verka rådgörande vid produktion av trycksaker, både gällande framtagandet av innehåll, utförande och slutkorrektur samt kontakt med tryckerier.
 • Korrekturläsning – van vid textgranskning och korrektur av olika texttyper.
 • Webbanalys – erfarenhet av att göra analyser av innehåll och pedagogik på webben, det vill säga såväl textbaserat som visuellt innehåll inklusive presentation av lösningsfokuserade förbättringsförslag.
 • Översättning – kan göra översättningar, både från engelska till svenska och tvärtom.
 • Social mediastrateg – kan figurera både kommunikatör, strateg och rådgivare kring allt som rör sociala medier som exempelvis Facebook, Instagram och Twitter.
 • E-handel – van att både sätta upp och sköta e-handel inklusive anpassning, särskilt genom e-handelsplattformen woocommerce.
 • Föreläsare och demonstratör av kognitiva hjälpmedel – tack vare min spetskompetens kring neuropsykiatriska funktionsvariationer (npf),  som till exempel adhd, kan jag både föreläsa om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och informera om hjälpmedel.

Kunskapsområden som grafisk formgivare

 • Grafisk formgivning och visuell korrigering – gedigen erfarenhet som grafisk formgivare till olika former av media och gränssnitt. Arbetar lika gärna i team som på egen hand, och kan både ta fram helt ny design från grunden eller figurera som bollplank vid konceptutveckling. Omväxling förnöjer!
 • Webbdesign och webbanalys – bred kunskapsbas i konceptutveckling och kommunikationsdesign för digitala tjänster. Kan därmed både granska och utforma pedagogiska gränssnitt, inklusive alt-texter, kontrastanalys, visuell normkritik samt relationen mellan bild och text.
 • Grafisk profilering – har tagit fram grafiska profiler åt ett flertal kunder och är därmed van vid att skapa både layout och logotyper. Arbetar med en mottagaranpassad konceptdesign baserad på företagsidentitet, kundinsikt och noggrann upplevelsekartläggning.
 • Målgrupps- och behovsanalys – kan vid behov göra en behovsanalys hos användarna för att ta fram en tillgänglig och användbar design.
 • Utformning av enkäter och formulär – kan både utforma och producera innehåll till enkäter och formulär (även matriser och checklistor).
 • Typografi – har ständig fokus på tillgänglighet och användbarhet i mitt arbete. Det gäller allt ifrån val av typografi, placering av text, färger och placering av element till kontraster, rörelse, mönster, proportioner, balans, konsekvent upprepning samt ytegenskaper på eventuella trycksaker.
 • Produktfotografering – van vid att hantera både fotografering och bildredigering av produkter till såväl webb och trycksaker som annonser.
 • Trycksaksproduktion – originalare vid framtagande av innehåll och slutgranskning av foldrar och andra trycksaker inklusive kontakt med tryckerier. Har även designat informationsskyltar och prislappar.
 • PR-strategi – god erfarenhet av reklam och sälj. Kan optimera strategier för ökad försäljning genom bland annat kartläggning av kundinsikter och implementering av nya paketeringsstrategier.
 • Regissering, klippning och färgkorrigering av video – har både skapat och medverkat i ett flertal musikvideor, bland annat med mitt band Chaos All Stars.
 
 

Yrkesliv

Begripsam AB

Januari 2017 Webbplats: http://begripsam.se/ Under vintern 2017 anlitade Begripsam AB mig för att ta fram en grafisk profil med tillgänglig logotyp med AAA-kontraster, för deras [...]
Produktion av grafisk profil

Funkify

Hela 2017 Webbplats: http://www.funkify.org Under 2017 arbetar jag i ett projekt som heter Funkify som är finansierat av Post- och Telestyrelsen. Här tar jag fram och anpassar tillgänglig grafik [...]
Grafisk formgivare (AD) och webbredaktör.

Thörnströms Vintage Jewellery

Linköping Sedan augusti 2009–pågående Webbplats: https://www.thornstroms.com/ Anställning som grafisk formgivare (AD), webbredaktör och kommunikationsansvarig. Huvudsakliga arbetsuppgifter: [...]
Grafisk formgivare (AD), webbredaktör och kommunikationsansvarig.

Två Hjärtan

Guldsmedjan Två Hjärtan, Stockholm Januari 2015 Webbplats: http://www.tvahjartan.se/ Projektanställd som konsult för produktfotografi. Ansvarig för automatisering av process för produktfoton, [...]
Konsult för produktfotografi.

Advance Media

Linköping november 2008–augusti 2009 Anställning som adwordskonsult. Utvärderade och optimerade befintliga adwordsstrategier, samt skapade nya [...]
Adwordskonsult.

Swemedia

Linköping april 2008–mars 2009 Anställning som kontorschef och annonssäljare. Ansvarig för bland annat budgeträkning, rekrytering av nya säljare, utbildning av nya säljare, hålla [...]
Kontorschef och annonssäljare.

Kulturföreningen Kretsen

Umeå 2004–2007 Webbplats: https://kretsen.org/ Praktik som webbproducent och grafisk formgivare (AD) för både webb och tryck på kulturarrangemang som bland annat Kulturnatta och Umeå [...]
Praktik som webbproducent och grafisk formgivare (AD)

Tjänstemännens Bildningsverksamhet

Tjänstemännens Bildningsverksamhet, TBV (numer studieförbundet Sensus) Umeå 2002–2004 Webbplats: http://www.sensus.se/ Praktik som grafisk formgivare (AD) och originalare med ansvar för bland [...]
Praktik som grafisk formgivare (AD) och originalare.

Yrkesinriktad utbildning

Interaktiv Multimedia (IMM) –
KFUM Vågbrytarna

2001-2002

Programmering i Shockwave Director och framställning av grafiska element i Adobe Photoshop.

Försäljning och reklam –
KFUM Vågbrytarna

2000-2001

Marknadsföring, framtagande av produktinformation, genomförande av målgrupps- och behovsanalys.
 
 

Musik

Min grundläggande teknikförståelse har jag förvärvat genom mitt största intresse: musik. År 2001 startade jag mitt första band, Chaos Systems, som gjorde musik inom genren harsh EBM, electronic body music. Jag och de två andra medlemmarna i bandet spelade in en mängd demolåtar och två musikvideor.

Chaos Systems splittrades 2005. Då startade jag startade mitt nuvarande band, Chaos All Stars (CAS), där jag ansvarar för all musikproduktion och figurerar som huvudsångare och bakgrundssångare. Dessutom har jag skrivit låttexterna till ett flertal låtar (bland annat Revelation och Who Are You) samt har skrivit och producerat en av musikvideorna (Defenses). Vi finns på Spotify och Youtube.

Kolla in Chaos All Stars på Youtube (öppnas i ny flik).

Lyssna på Chaos All Stars på Spotify (öppnas i ny flik).

Tekniska kunskaper

Grafikprogram:
Photoshop
InDesign
Illustrator

Programmering:
WordPress
EPiServer
PHP
HTML 5
CSS 3

Innehåll:
Microsoft Office

Ljud-, video- och musikproduktion:
Cubase
Logic X
FL Studio
iZotope Ozone
 
 

Ideellt påverkansarbete

Adhdministeriet | http://www.adhdministeriet.se/

Jag är stolt medgrundare och delägare av den inflytelserika informationsportalen Adhdministeriet, som jag sedan 2014 driver tillsammans med Lena Furberg och Angelica Ogland. De båda är yrkesmässigt aktiva inom myndigheternas standardisering för personer med kognitiva funktionsnedsättningar på nationell nivå.

Adhdministeriet är en ideell och politiskt obunden portal som syftar till att sprida kunskap om adhd och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Exempel på mina roller är tekniskt ansvarig, innehållsstrateg och bloggare.

Adhdministeriets välgörenhetskampanj | http://www.adhdministeriet.se/insamling-for-hjarnfonden

Under våren 2016 lanserade vi på Adhdministeriet vår första välgörenhetskampanj som jag driftsatte via vår wordpressida Adhdministeriet.se. Min roll var bland annat att installera och konfigurera woocommerce, installera relaterade insticksmoduler, utförde anpassning av css, formgav landningssida för smyckeskampanj, skrev copytext, producerade produktfoton och produktlistning. I skrivande stund har vi samlat in drygt 30 000 kronor till hjärnforskning åt Hjärnfonden.


Podcasten Diagnosen | https://soundcloud.com/diagnosen

Hösten 2012 spelade jag in podcasten Diagnosen ihop med min syster Angelica Ogland. Förutom min del av innehållet stod jag produktion, inspelningsteknik, klippning, musik och mastring – vilket var otroligt lärorikt och inspirerande. Och, framför allt, väldigt roligt!


Riksförbundet för Subkultur – SUB | http://subkulturer.se/

Initiativtagande medgrundare och ordinarie styrelseledamot i Riksförbundet för Subkultur, SUB, sedan september 2014. Riksförbundet syftar till att öka kunskaperna om subkulturer i samhället samt lyfta fram och främja den konst och de kulturformer som dess medlemmar företräder.